Уважаеми посетители,

Чакам коментар с доводи, за референдума, а не нападки.

Референдумът, оценяван различно, за едни нужен, за други- неоправдано харчене на милиони Сложен на дневен ред, предизвиква дискусии. Да изяви силата на българския дух. За издигане нивото на демокрацията в държавата ни!

В този блог събирам материали за референдум. По тази и предложена от Вас тема. Напишете коментар с доводи, ако имате такива,

Не приемам нападки срещу Бойко, Волен, Доган, за ДПС. За управлението на Коалицията. Не това минало, а бъдещето на държавата ни има значение. Приемете моето мнение, аз приемам Вашето. Нали истинаата ще се роди в спора?! И в референдума. Разчитам !

петък, 18 декември 2009 г.

От Ловеч за референдума

Референдум за новините на турски език

БНТ
Премиерът Бойко Борисов заяви, че подкрепя искането на Атака за референдум дали да има или не новини на турски език по БНТ. На съвместна пресконференция на премиера и лидера на Атака Волен Сидеров - Бойко Борисов заяви, че според Конституцията има признат един официален език в България - българският.

От Парламентарната група на „Атака" вече са събрали необходимите 48 депутатски подписа за искането за референдум за новините на турски език. За провеждането на всенародно допитване Конституцията изисква 1/5 от депутатските подписи, след което парламентът решава, а в рамките на месец президентът издава указ за провеждането на референдума.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Атака: "Когато българите отговорят на този въпрос, избирателите, ние ще имаме широката основа, на която да стъпим и да кажем - така иска българското общество и съответно да вземем решенията и промените в закона, който засяга новините на турски."

Бойко Борисов - министър-председател на Република България: "Считам, че приетото решение да се отиде на възможно най-демократичния начин да се определи общественото мнение, това е референдумът. Така че подкрепям това решение, защото само чрез него ние можем да бъдем абсолютно сигурни в желанието на българския народ."

Бойко Борисов коментира и интерпретациите за отношения между ГЕРБ и ДПС.

Бойко Борисов - министър-председател на Република: "Подадена ръка под масата, над масата, трибуната на ДПС била украсена с гербери. Значи аз не мога да разбера, Станишев държа слово там, никой не говори за връзката, той не отиде на пленума на неговата си партия, за да направи метан на Доган, а някой съзира, че ние имаме общо с ДПС!"

Премиерът припомни, че всичко, което касае имоти сделки, и декларации, свързани с Ахмед Доган, е изпратено на прокуратурата и заяви, че не е чул между ГЕРБ и ДПС да има каквато и да е договорка.

Автор: Стоил Рошкев

LovechToday на 15.12.2009 18:48 7 Коментари · ·

1 коментар:

  1. paragraf 22 на 15.12.2009 19:15
    наи бесмисления референдум.
    нещо друго за забавление на народа няма ли
    debelaka на 15.12.2009 20:37
    Искате ли да забраним данъците и да изтрепем педалите?
    debelaka на 15.12.2009 20:39
    ГЕРБ и "Атака" сами ще си гласуват тоталното следене на трафични данни.
    debelaka на 15.12.2009 20:39
    След ДСБ, и СДС и БСП обявиха, че няма да подкрепят внесените от ГЕРБ промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), които предвиждат тоталното следене на трафични данни. Засега официална позиция не са изразили от ДПС, но очакванията са, че и те ще гласуват против. Така, за да прокарат поправките, които вече бяха определени като "недопустими и ограничаване на правата на гражданите“, управляващите ще могат да разчитат само на "Атака“.
    Stella на 16.12.2009 09:26
    Безсмислен ли, Параграф?
    Значи ти е все едно като зачетат новините на турски език?
    Не вярвам...
    Idiotoria на 16.12.2009 18:23
    Не съм съгласна само с новини на турски. А останалите малцинства? А какво ще се случи в западноевропейските държави, ако стотиците малцинства поискат новини от урду до суахили и от северно-мандарински до удмуртски да вървят в национален ефир? Ми няма смогване...новините ще са остарели, докато ги прочетат на всички езици. Има един официален език и българските граждани трябва да го ползват. Нима образованиете не е безплатно и българският не е задължителен в училище? А по кабел да си правят, каквото поискат...

    От друга страна, е целесъобразно с този референдум (така и така ще се харчат пари) да се обсъдят и други въпроси.
    debelaka на 17.12.2009 07:21
    Не съм съгласен да се прави референдум по този повод. Пълна глупост. Сигурен съм, че и вие, както и аз, не сте слушали новини в 17 часа от години. Но за разлика от мене гледате някакви турски сериали по няколко часа на ден и не ви пречат.
    Единствената цел е да отвлечевниманието на хората от доста по-важни за тях неща, включително и от Закона за електронните съобщения. преекспонирано

    ОтговорИзтриване