Уважаеми посетители,

Чакам коментар с доводи, за референдума, а не нападки.

Референдумът, оценяван различно, за едни нужен, за други- неоправдано харчене на милиони Сложен на дневен ред, предизвиква дискусии. Да изяви силата на българския дух. За издигане нивото на демокрацията в държавата ни!

В този блог събирам материали за референдум. По тази и предложена от Вас тема. Напишете коментар с доводи, ако имате такива,

Не приемам нападки срещу Бойко, Волен, Доган, за ДПС. За управлението на Коалицията. Не това минало, а бъдещето на държавата ни има значение. Приемете моето мнение, аз приемам Вашето. Нали истинаата ще се роди в спора?! И в референдума. Разчитам !

петък, 18 декември 2009 г.

Бойко в капана на Волен

16 декември 2009, сряда
Отново за новините на турски език


Веднъж вече засегнах тази тема, но бях останал с впечатление, че истериите са останали някъде назад, а се оказа, че всъщност те сега започват. Понеже властта е все по-привлекателна за хора, като Волен Сидеров и Валери Симеонов, които от шест месеца насам го играят еманципирани един от друг, явно ще трябва да изгледаме и този долнопробен спектакъл.
На първо място не съм съгласен да се сравняват Франция и Българи. Във Франция, която аз уважавам и харесвам, а позициите на френското дясно са близки до моите разбирания по много въпроси, има значимо мюсюлманско малцинство едва в последните 50 години, а на териториите на съвременна България турскоговорящия ислям присъства още с появата на модерната политическа единица през 1878 година. Твърде нелепо е и сравнението с Швейцария, голяма част от мнения по въпроса за забраната на строежа на нови минарета в Хелвецията са смешновати, простовати и непоказващи основните моменти в и около онзи прословут референдум. И тук ли искате да няма минарета дами и господа?
Аз никога не съм харесвал ДПС и „ръководството” на турския етнос начело с Ахмед Доган и имам логични основания за това, но за разлика от Вас аз не мразя турците и мюсюлманите в България. Новини на турски трябва да има и то по БНТ 1, и не само на турски, трябва да има новини и актуални предавания на всички езици, които се говорят в страната и за всички малцинствени общности. Точно това е работата на една обществена телевизия, която се захранва с данъците ни. Друг е въпроса, че аз съм напълно против на БНТ 1 да е позволено да излъчва реклами. Този канал по закон не е комерсиален, а се държи точно по този начин. Не съм съгласен с предложението новините на турски език да отидат в някакъв друг, частен, турски може би канал. Вие чувате ли се? Точно това е пътя на разпада. Това ли искате, всичко изградено и постигнато да се разпадне и относително нормалните отношения между турци и българи да отидат в другата плоскост, на кръвта и омразата? Сега вече става видно, че Комунистическата партия е била обикновен изразител на желанието на целия български етнос и Възродителния процес не е хрумка на 50-тина националсоциалисти в БКП, а търсен процес от всички българи. Да, да, покажете гнилото си лице другари.
Радвам се обаче, че все още има и умни хора, които не се поддават на низки страсти и обясняват на първосигналните граждани, че това, което искат от „Атака” и подобните й не води никога до нищо добро. А ако започна да пиша и по въпроса за рамковата конвенция за защита на националните малцинства по която България е страна и където всъщност са заложени тези новини и не само те, но вече 10 години си оставаме на този мижав етап от интеграцията на турскоговорящото малцинство, ще стане твърде академично и мнозина няма да си направят дори труда да вникнат в проблема.
Бойко Борисов падна в капан от който е невъзможно да се измъкне въпреки убедеността на Николай Бареков, че Борисов е единствения истински политик в страната. След съглашението му с така наречените патриотични сили съм убеден, че той въобще не разбира въпросите свързани с „турчетата”, както той ги нарича и това го вкарва в графата неуспешни политици.
Публикувано от Political Monstum в 16:15 0 коментара Връзки към тази публикация
Етикети: медии, общество, перспективи, политика

1 коментар: